Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 3 de desembre del 2010

EL MEU CAMÍ ÉS DE FERRO, XIULE PER AVANÇAR, I ENTRE POBLE I POBLE MAI NO EM DEIXEN PARAR

Benvinguts blogg@rs, aquest curs la plataforma del tren Xitxarra més la del tren Alcoi-Gandia (que físicament uneix els tres aularis del CRA: Alfafara, Agres i Gaianes) ens servirà, a més a més d'augmentar la cohesió i la comunicació entre aularis-pobles (com ja ho feia quan el tren s'inagurà a les acaballes del segle dènou) d'eix per formar-nos aprofitant els seus recursos que en són molts.
Ahir dijous encetàrem la tasca en Infantil aprofitant el taller de cuina que fem totes les setmanes. Abans de cordar-nos els davantals i gaudir de debò capbussant-nos de ple entre perols, farina i altres queviures, férem la compra dels ingredients al mercat (Antonio el de la furgona) i la tenda del poble (ca Amparo). Havíem de comprar fruita per "construir" un tren d'allò més saludable i vitamínic. Els comp@nys de Primària van fer-nos un regal fantàstic: "...una tenda de fruites de veritat" com digué Josep en veure-ho. Sí, havien estat treballant els fruits de tardor i ens regalaren una taula on ja no cabia ni un fil: codony, raïm, nous, olives, pomes, caquis, magrana...
Jugàrem de debò a "comprar i a vendre", a fer de "pillets" i canviar-li el nom als fruits intentant refer la malifeta després, a "rodolinar" al voltant dels fruits... Gràcies Lluís, Clara, Betania, Érika, Ainhoa, Iris, Pau, Leire i Àngela.
A la fi marxàrem a ca la iaia Paqui (Iaia d'Eira i Carmela i "inventora" del fum de la locomotora) a donar-li forma al tren de la fruita.
Tot seguit algunes de les fotos i els rodolins que us hem comentat.

1-LA MADUIXA DE LA BRUIXA PIRUIXA (Isabel).




2-LA PINYA ME DONA RISA (Leire).






3-EL RAÏM S'ESGOLA PEL RIU (Tonet).






4-HE TROBAT LA PERA A L'ERA (Ulisses).






5-EL CAQUI PER A QUI? (Elara).






6-EL PLÀTAN PAREIX UNA LLUNA (Josep).






7-LA MANDARINA A ISA LI FA RISA (Toni).






8-EL MELÓ EL XAFE EN EL TALÓ (ÀLEX)






9-LA MAGRANA M'AGRADA (Eira).






10-EL CODONY FA BONA OLOR (Carmela i Ezequiel).




Ah!, no volem oblidar que encara arribàrem a temps amb el tren per comparteir-lo en assemblea amb Primària i després mares i pares. També cal dir que el mestre Lluís, Clara i Érika no van tenir temps de menjar tranquils doncs havien de fer entrevistes (que vorem publicades en breu) a treballadores de l'hotel Vila de Muro al voltant de l'ús de la plataforma del tren Xitxarra i Alcoi-Gandia.
Fins aviat.