Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 15 de novembre del 2012

QUI SÓC JO? II. EL CODI QR (Quick Response Code. Codi de resposta ràpida).

El codi QR (Quick Response code, codi de resposta ràpida) és un sistema per guadar informació en una matriu de punts creat per la companyia japonesa Denso Wave, subsidiària de Toyota (1994). Els seus creadors, Euge Damm i Joaco Retes, aspiren a que el codi permeta que el seu contingut es llegeixi a alta velocitat. 
Els tres quadrats de les seves cantonades permeten detectar la posició del codi al lector. El codi QR té l'avantatge de poder emmagatzemar molta informació, ser xicotet i ràpid d'escanejar. Pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics, 4296 caràcters alfanumèrics o 2953 octets. Per a que ens fem una idea, el tradicional codi de barres només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters.
Bé, dita aquesta petita informació, passem a desxifrar el resultat de les endevinalles que us vàrem proposar però ho farem amb codis QR. Cada un dels quals guarda "encriptat" el nom del xiquet o xiqueta de la classe d'Infantil de Gaianes i a més a més una poca més d'informació (noms del pare, mare i germans) amb la intenció d'anar coneixent-nos millor i concretant la resposta de la pregunta de Totó "Qui sóc jo? ".
Antoine de Saint - Exupéry (el pare de "El Petit Príncep") deia que l'amistat en l'ésser humà és una oportunitat que ens és destinada i que ens obri una porta que potser no obrirà mai ningú més, aleshores cal aprofitar-la però  podem afegir-hi que no  pot nàixer l'amistat si primer no es genera estima i respecte. Aquests són possible quan després d'integrar el jo a la nostra vida, s'inicia la possibilitat de la segona persona, el tu, i a partir d'ací la possibilitat d'aprendre a integrar el nosaltres a partir del coneixement dels altres.
Amb aquest joc d'endevinalles volem donar-nos a conèixer una mica més, volem que comenceu a estimar-nos.
BÉ, AMICS I AMIGUES D'AGRES, ALFAFARA I GAIANES ACÍ VAN LES RESPOSTES. AJUDEU-VOS D'UN SMARTPHONE PER SABER-NE MÉS I MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR:
1-PAU, 2-TONI, 3-JOAN, 4-ÀLEX, 5-ADRIÀ, 6-MARA, 7-JÉNIFER, 8-BERNAT, 9-LARA, 10-CARMELA, 11-NAHIR I 12-ÁLVARO/ALVARAS.









2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola amics soc tonet eandivinat la endivinalla es la castaña.
meu vaix pasar molt be sen recordeu
del esclatasanc volador?.
sen recordeu de les monedes de xoco?.
pareixien de veritat.adeu.

Anònim ha dit...

Moltes grácies, per fer-nos aquest breu resum del dia de la castanyada, d´aquesta manera també podem gaudir-la desde casa.Ah! i ens ha agradat molt l´endevinalla. Moltes grácies per el treball i l´esforç.
Toni,Tonet, Desirée i Desirée.