Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 17 de desembre del 2010

COLLIM OLIVES I CAP A L'ALMÀSSERA DE TURBALLOS A FER OLI

Al segon intent ho hem aconseguit, el passat divendres no pogueren anar doncs feia un dia boirós i de plugim que no deixava fer res, i hui dijous 16 de desembre hem pogut fer oli a l'almàssera de Turballos.

A les 9,30 hores, 4 alumnes al cotxe d'una mare, 3 al cotxe d'una mestra i 2 en bici amb un altre mestre, hem eixit cap a Turballos on ja ens esperàvem altres 7 alumnes.

REPTE 1: Quans alumnes eren a Turballos en total?
REPTE 2: Si a l'escola en som 18 en total. Quans alumnes no han vingut a Turballos?

ALGUNS ALUMNES ARRIBEN A TURBALLOS EN LES SEVES SUPERBICICLETES

Una vega en Turballos, amb les borrases, els bargins i el carretó varem anara al bancal a "fer" les olives que ens faran falta per poder moldre-les i fer un "peu" d'oli. Fan falta 150 kg d'olives.


Preparació i arreplegada de les olives en el bancal. Els alumnes treballen de valent...



Després d'un treball dur, amb una temperatura de -1 (un grau per davall de zero), vàren anar cap a l'almàssera on es esperava més faena com ara netejar les olives i després tirar-les a la tolva del molí per a que el trompellot, arrossegat per Blanquet (animal de tir) fera la seua faena, es a dir: molturar les olives per a fer la pasta.

REPTE 3.- Sabem que el mestre va portar 150 kg d'olives (ecològiques) de sa casa i que en total teniem 168 kg. d'oliva. Quants Kg. d'olives vàrem plegar els alumnes?
REPTE 4.- Si érem 16 alumnes, Vàrem plegar de mitjana més o menys de 1 kg.?
REPTE 5.- Que llaunes es aixó d'un trompellot de molí?
REPTE 6.- Que vol dir "un grau per davall de zero"? per resoldre aquesta qüestió no cal parlar amb Florenci Rey ni amb Montesdeoca.

continuarà...