Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 17 de novembre del 2012

LA FESTA DE LA CASTANYADA

Ahir per la vesprada en arribar a casa tenia la necessitat d'escriure ràpidament (amb la immediatesa que necessitem aquells que tenim la memòria curta) un post sobre el que havíem viscut al llarg del dia i també el deute de ser fidel a la màgia, l'estima, l'esforç i el compromís demostrat per pares i mares en el muntatge de la festa de la castanyada.
En primer lloc l'agraïment de tot el professorat que hem gaudit de debò amb la castanyera, el bosc encantat, el "troll", les fades, els jocs de pistes... i alguns fins i tot d'un plat boníssim d'arròs en floricol.
Els més grans vàrem capbussar-nos no sols  en un conte, en el bosc encantat, sinó en un món de fantasia que teníem ple de pols guardat en la membrança i per unes horetes ens férem nens.Vaig recordar per una banda un escritet que una mare va fer-me arribar d'una visità a Besalú (poble de la Garrotxa de poc més de 2000 habitants) sobre la importància i vàlua de la literatura infantil i per altra banda l'endevinalla del troll: "Som de família valenta i pel fred no ens espantem..." Va vindre'm al cap un llibre d'Edicions 96 que reedità l'any 2004, aquell ENDEVINA, ENDEVINALLA publicat el 1988, i ho feren (tal i com apunten les autores Àngela Martínez  i Oti Sòria al pròleg),  perquè "les endevinalles són d'indubtable valor didàctic pel que representen de familiarització dels xiquets i de les xiquetes amb el llenguatge literari,d'indagació de la realitat a través del llenguatge, de desenvolupament de la capacitat d'anàlisi i de desenrotllament del pensament lògic i imaginatiu, de retrobament amb la cultura popular, d'ampliació del vocabulari .. i tot des del joc, la millor manera d'aprendre."
I poc més resta per dir, així que un petit homenatge a aquesta festa de la castanyada 2012 que parlant també de literatura infantil i tradicions doncs  recordar-la en forma d'auca i a la fi us proposem una endevinalla.
Gràcies a t@ts.


L'AUCA DE LA CASTANYERA


A la plaça de Gaianes la castanyera ha ARRIBAT,
nosaltres li  hem  cantant  i  ella ens  ha  BALLAT

"Quan  ve  el  temps de menjar castanyes
la castanyera, la castanyera, ven castanyes..."


Amb so de panderos, perols i TAPADORES
l'hem acompanyada fins a les portes del COLE.




En rotllana tots ASSEGUTS
mil i una històries hem SABUT.




Entre castanyes torrades  i  FOC
també han arribat les fades del BOSC.



Sense oblidar al "troll" ENGANYABADOCS
que la "pista" ens ha omplert de proves i JOCS.



Curses de sacs molt DIVERTIDES
d'eixes que els encanten a les xiques FADRINES.




Amb les xanques ens hem ATREVIT
majors, mitjans i també els més PETITS.




Davall el  paracaigudes tots ens hem PROTEGIT
per si plovia no mullar-nos fins el MELIC.




A la fi de les proves hem de buscar INGREDIENTS
per fer una poció màgica que ens deixe ben CONTENTS.



Del calder ja comença a eixir el FUM
i a cada minut que passa la castanyada se'n FUIG.



Però abans que tot acabe, la fada natura ens ha DUT...
monedes de xocolata per als més GOLUTS.



I una sorollosa traca amb globus de COLORS
per no oblidar la festa i guardar els RECORDS.




Ràpid, ràpid a la foto que es gela la xocolata DESFETA
i amb el cor calent i dolcet donem per conclosa la FESTA.





TRES VESTITS M'HAS DE LLEVAR
ABANS D'ARRIBAR-ME A LA PELL:
EL PRIMER PUNXANT-TE ELS DITS;
EL SEGON, FOC ENCENENT;
EL TERCER, QUE ÉS LA CAMISA,
EN UN PUNT ME L'HAURÀS TRET.

QUI/QUÈ SÓC?








4 comentaris:

TROLL ha dit...

GGGGRRRR!!! RRRHHHDDDD!!! NO TROBE PARAULES DE TROLL PER DIR QUÈ CONTENT ESTIC D´HAVER VINGUT A LA FESTA DE LA CASTANYERA DE GAIANES. LES XIQUETES I XIQUETS EM VAN ACOMPANYAR A BUSCAR LA MEUA AMIGA LA FADA DE LA TARDOR, QUE DE VEGADES ES DESPISTA I... FLUP! DESAPAREIX ENMIG DEL BOSC I NO SAP COM TORNAR. PERÒ AMB L´AJUDA I ESFORÇ DE MOLTS VALENTS I VALENTES VAM PREPARAR UNA POCIÓ MÀGICA QUE LA VA FER APARÈIXER. GRÀCIES A TOTES I TOTS!!! I ENS TORNAREM A VEURE... AL BOSC. SIGNA: EL TROLL ENGANYABADOCS ;-)

Anònim ha dit...

PAU DIU QUE GRÀCIES PER VINDRE, JOAN TAMBÉ VOL DONAR-TE LES GRÀCIES,NAHIR DONA LES GRÀCIES PER LES MONEDES QUE M'HE MENJAT TOTES, ADRIÀ GRÀCIES I TAMBÉ M'HE MENJAT TOTES LES MONEDES QUE QUEDAVEN, LARA NO HA DEIXAT NI UNA I GRÀCIES, TONI DIU QUE S'HA MENJAT TOTES LES MONEDES DE COCOLATE, MARA DIU QUE MA COMIO I NO HE DEJAO UNA A IAN, CARMELA ESTAVA MOLT CONTENTA I ÁLVARO LI VA AGRADAR MOLT, EL VOLEM MOLT LI DIU PAU A JÉNIFER I ELLA DIU QUE VOL QUE TORNE UN ALTRE DIA.

MOLT D'AMOR DE TOTS I GRÀCIES CONSENSUADES.
MUACK

Anònim ha dit...

SOM LES DONYETES DEL BOSC
I VENIM DE NIT FOSC
PER AGRAIR L’ESFORÇ
DE LA FESTA DE LA CASTANYERA

MOLT CONTENTES ESTEM
DE QUE ENS AJUDÀREU A TROBAR
A LA FADA SENSE REMUGAR

HEM DECIDIT QUE COM FÉREU TAN REBÉ TORNAREM ALTRE ANY…
SSSSSSSSHHH!
PERÒ DE PUNTETES I SENSE FER SOROLL PERQUÈ ELS DONYETS SÓN MOLT LLESTOS I DISCRETS, NO ES DEIXEN VEURE FÀCILMENT.
POTSER QUE ENS VEGEU PER ALGUN FORATET DE LA CLASSE OBSERVANT-VOS MENTRE FEU L'ASSEMBLEA…
SI HO FEU BÉ POTSER VOS DEIXEM ALGUN MISSATGE …
QUI SAP!

Anònim ha dit...

PAU DIU QUE OS QUEREMOS MUCHO, NAHIR TAMBÉ VOLS VOL MOLT I VOS DONA LES GRÀCIES PER VINDRE.MARA DIU QUE S'HO PASSÀ DE MARAVILLAAAA.TONI DIU QUE S'HA MENJAT TOTES LES MONEDES I QUE VOS VOL MOLT. PAU PREGUNTA SI PODEU VINDRE ALTRA VEGADA.ADRIÀ DIU QUE GRÀCIES A LES FADES S'HA MENJAT DOS BOSSETES DE MONEDES.LARA DIU QUE S'HA MENJAT TOTES LES MONEDES I GRÀCIES.ALVARAS DIU QUE LI AGRADAREN MOLT.MOLTES GRÀCIES A LES FADES I JA SABEU QUE M'HE MENJAT TOTES LES MONEDES. CARMELA VA GAUDIR DE DEBÒ I LES FADES LA TRACTAREN COM SI FOREN FAMÍLIA.NO M'AGRADEN LES "FAVES" DEL BOSC DIU ÀLEX. JÉNIFER VOL QUE VINGUEU UN ALTRE DIA.
MOLTS BESETS DE TOTS I FINS AVIAT.

ELS XIQUETS I XIQUETES D'INFANTIL