Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 22 d’abril del 2012

23 D'ABRIL DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE

Podeu imaginar-vos per un moment que tots els dies del món foren l'internacional o mundial de l'arbre, de la terra, de la dona, dels enamorats, dels drets humans, dels infants, de la bicicleta, de l’alimentació... o altres que inventàrem nosaltres per prendre consciència, reivindicar o gaudir d’alguna cosa?: Dia Mundial de les Abraçades, Dia Internacional de l’Arròs en Fesols i Naps, Dia Internacional de les Mirades Boniques, Dia Mundial dels Dies Internacionals, Dia Mundial d’Escoltar-nos Uns als Altres amb Estima, Dia Internacional de Fer-nos Escoltar, Dia Mundial del Pebràs, de les Rialles Descargolants, Dia Mundial de l'Escola Pública de Qualitat,  Dia Internacional de les Coses Menudes que passen Desapercebudes...
Hui 23 d’abril i Dia Internacional del Llibre voldria fer palés algunes d’aquestes, sí de les menudes, del Dia Internacional de les Coses Menudes que passen Desapercebudes (a partir d’ara Dia Internacional CO.ME.DE.) i començaré per manifestar (en el meu nom i els dels infants amb qui compartisc aquesta aventura ) doncs que m’agradaria que tots els dies entrara algú a classe a contar-nos un conte: els companys de Primària, els col·legues mestres, el pare, la mare, els germans,  el iaio, la iaia, els oncles, els veïns del poble, l’alcalde, el metge, la farmacèutica, els que fan mercat, el meler, el peixater... 
De l’organització no hauríeu de preocupar-vos doncs correria al nostre càrrec. Sols hauríeu d’avisar en temps per programar-nos-ho. Animeu-vos, us convidem a participar doncs si començàrem demà mateix puix a final de curs hauríem gaudit d'un bon grapat de llibres, d'històries, de somnis, d'emocions i com no, de tenir-vos en classe, i de com ens ho conteu, de si es poseu o no nerviosos, dels vostres gestos, de la vostra veu. Seria tot un regal inoblidable per a nosaltres i vosaltres. Seria fantàstic, meravellós, una cosa menuda que passaria desapercebuda i mai  primera plana de cap diari però  gran per a nosaltres veritat? Ens faria crèixer i obrir la ment (igual que viatjar). Vine tu, però dis-li-ho també al veí, al que et creues pel carrer hui. Dis-li-ho que l'esperem.

Els dies internacional COMEDE són així, són de les coses petites. Si un dia baixes a l’hort del cole i veus un hipopòtam entre les faveres i la carxofera o un elefant,  doncs et sorprendria molt, moltíssim però no seria un dia COMEDE sinó el Dia Internacional de les coses grans i impossibles. Però i si veus una quantitat ingent de pugó i agafes una mostra per veure-la al microscopi i adonar-te’n que augmentat huitanta vegades aquest podria protagonitzar qualsevol episodi dels Pokemon o d’alguns d’aquestos? Doncs això és el que hem fet i dibuixat mentre discutíem acaloradament i en termes morals si hauríem o no d’acabar amb aquella plaga. Que sí que donen “asco”, que ells no tenen la culpa que s’alimenten així, que si són les formigues que els duen d’un lloc a un altre, que no s’enteraran que moren, que fa pena... Què en penseu vosaltres? (feu-nos un comentari en majúscules) Mireu-lo de prop a veure que us sembla.

Adrià i Bernat mirant el pugó de la penca
Isa i Josep al microscopi digital i el projector
Pugó en vint augments
Pugó en huitanta augments





 I per no cansar-vos més doncs ja acabem però...us proposem dos repte: 
1-Què és? (Deixa'ns un comentari en majúscules)

 ¿? a huitanta augments
2-De què fa gust la lluna? (fes-nos un comentari en majúscules)
Continuarà...

12 comentaris:

Anònim ha dit...

XIQUETS, M'APUNTE AL DIA INTERNACIONAL DE L'ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT DE GAIANES.
1-PENSE QUE ÉS AIGUA
2-ESTA CLAR, LA LLUNA FA GUST A ESCUMA DE MAR.

Mª Covadonga Mora Delgado ha dit...

XIQUETS I XIQUETES:

CREC QUE LA DECISSIÓ SOBRE ELS PUGONS ÉS VOSTRA, CONJUNTA I EN GRUP. CADA UNA DE LES VOSTRES OPINIONS ÉS IMPORTANT I VÀLIDA PERQUÈ DEPEN DE COM HO MIREM, LES SOL·LUCIONS SERAN DIFEFENTS.

SUPOSE QUE ENS PASSA ALGO SEMBLANT ALS QUE TENIM MÉS EDAT, DEPENENT DEL MIRALL AMB QUE OBSERVEM, SENTIM I DECIDIM DIFERENT EN EL NOSTRE DIA A DIA.

1- NO SÉ QUÉ ÉS. SEMBLA ALGÚN LÍQUID MÉS DENS, COM SABÓ... JA ENS DIREU.

2- QUÉ GUAI SERÀ PODER TASTAR LA LLUNA, EH? ;-) A MI M´AGRADARIA QUE FORA DE XOCOLATA, A ALTRE LI ALTRE QUE FORA DE FORMATGE, A ALTRE DE PERNIL, A ALTRE D`ARRÒS... CADASCÚ POT TRIAR, NO?

PERÒ COM ANEM FINS LA LLUNA PER TASTARLA?: AMB UNA ESCALA, AMB AVIÓ, AMB ELS PARDALS, AMB UNA GRANERA COM LES BRUIXES DOLCES, AMB ELS SOMNIS,...

NO SÉ COM PODEM ANAR, PERÒ SEGUR QUE SI ANEM JUNTS, COLZE A COLZE, HO ACONSEGUIM PERQUÈ L´OBJECTIU ÉS BONIC: LA FELICITAT I EL SOMRIURE VOSTRE I NOSTRE.

UNA ABRAÇADA FESTERA AMICS.

GLORIA ha dit...

HOLA AMICS¡¡¡

1. UNA GOTA D'ALGUN LIQUID.

2. SI PUGUERA PEGAR-LI UN MOS VOS HO DIRIA EXACTE...PERÒ, PER LO BE QUE EM SENC QUAN DE NIT OBSERVE LA LLUNA, DEU SER ALGO DOLÇ, COM XOCOLATA....

ALICIA ha dit...

HOOLA, AMI EM SEMBLA QUE AIXO ES UNA MOLLETA DE PA, O BE D'ALGUN ENTREPA VOSTRE O POTSER DE LES PIZZES QUE FERU AHIR...QUE BONES ESTARIEN.
SOBRE LA LLUNA A MI EM SEMBLA UNA "OBLEA" D'AQUELLES QUE ES OSAVEN SOTA ELS PASTISSOS O LES GALETES QUE SON COM PAPER QUE ES MENJA, SABEU EL QUE DIC? TAMBE PAREIX UN COTO DE FIRA, PERO DE COLOR BLANC, NO ROSA...MMMM

Iver Angel ha dit...

HOLA XIQUETS Y XIQUETES:

SÓC EL PARE D´ALEJANDRO.

UN BESET A TOTS Y TOTES.

1- PER A MÍ LA FOTO EM SEMBLA UNA ESPONJA. UN TROSSET D´ESPONJA.

2- RESPECTE A LA LLUNA, PER A MÍ TÉ SABOR A LLET CONDENSADA. ELS GATS PER AIXÒ MATEIXA, MAULEN A LA LLUNA PLENA PERQUÈ PENSEN QUE ÉS UN GRAN PLAT DE LLET FRESCA.

PD: UN ALTRE BES A TOTS I TOTES.

ÍVER.

MARIA JOSÉ I DÍDAC ha dit...

1. PENSE QUE ÉS UNA GOTETA DE LLET, POTSER LLET MÀGICA DEL PIT DE LA MARE D'ISABEL , LA QUE PREN L'ELOY, TAMBÉ POTSER DE LA LLET QUE TANT LI AGRADA A DESIRÉ LA MENUDETA , O POTSER LLET DEL BIBE D'ALGUN XIQUET O XIQUETA DE L'ESCOLA, QUE UN DONYET M'HA DIT QUE HI HAN MOLTS QUE ELS AGRADA XUCLAR-LA BIBERÓ.

DE QUÈ FA GUST LA LLUNA ÉS EL CONTE AMB EL QUE HEM VAIG ESTRENAR COM A CONTACONTES, AIXÍ ES QUE ES UNA HISTÒRIA QUE GUARDE AL COR ESPECIALMENT.

PER SABER DE QUÈ FA GUST LA LLUNA ENS PODEM POSSAR DE PUNTETES I ESTIRAR EL COLL, LES CAMES I ELS BRAÇOS, TOT INTENTANT AGAFAR-LA…PERÒ ÉS SEGUR QUE NO LA PODREM TOCAR , TAL VEGADA SI ENS ENFILEM UNS A L’ESQUENA DELS ALTRES, POTSER HI ARRIBAREM.
HO VOLEU INTENTAR?

2. TROBE QUE LA LLUNA TÉ EL GUST QUE MÉS AGRADA A CADASCÚ, PERÒ A MI UN RATOLÍ UNA VEGADA EM VA CONVIDAR A TASTAR LA LLUNA I LA MEUA LLUNA FEIA GUST DE OLIVA TRENCADA.

DÍDAC OPINA QUE POTSER FA GUST DE FOTMATGE BLANQUET, AMB UN TROCET DE CODONYAT PER DAMUNT, QUE BÓ!

Anònim ha dit...

LA MARE DE JOSEP DIU:

PENSE QUE PODRIA SER UN POC DE COTÓ FLUIX, AUGMENTAT DE TAL MANERA QUE S´HA TRANSFORMAT EN UN GRAN NÚVOL BLANC I TOU QUE ARRIBA FINS A NOSALTRES PERQUÈ PUGEM A ELL I TRASLLADAR-NOS A LA LLUNA PER TASTAR-LA.
UNA VEGADA EN LA LLUNA, ENLLUERNATS DE TANT BONICA COM ÉS, HEM TINGUT POR DE TASTAR-LA PERQUÈ NO VOLÍEM FER-LI MAL AMB EL MOSSET QUE TENÍEM QUE PEGAR-LI PER PODER DEGUSTAR-LA; AIXÍ ÉS, QUE SE N´HEM BAIXAT TAL I COM HAVÍEM PUJAT, SENSE SABER QUIN GUST FA LA LLUNA, PERÒ AMB MOLT BON SABOR DE BOCA PER HAVER ESTAT A PROP D´ELLA.

Anònim ha dit...

BONA NIT SOC TONI.
1-EM SEMBLA XAPAPOTE.PERO NO M´ENGANYEU DE SEGUR QUE ES TINTA D´ALGUN ROTU QUE HEU TRENCAT.
2.-LA LLUNA FA GUST A SENDRA HO SE PERQUE UN DIA VAIG ANAR I VAIG MENJAR UN TROS.
EL PURGO NI HA QUE MATARLO QUE S´ENS MENJA L´HORTALISA.

Quico ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Quico ha dit...

HOLA!

RESPECTE ALS PUGONS, JO CREC QUE PODEU APROFITAR PER CONÈIXER-LOS UNA MICA MES, ARA BÉ, AÇÒ SIGNIFICA SACRIFICAR LES PLANTES ON ESTAN, PERQUÈ ... SABEU QUE ELS PUGONS S'ALIMENTEN DE LA SABA (QUE ÉS COM LA SANG DE LES PLANTES) DE LES PLANTES ON ESTAN? I SABEU QUE ESTABLEIXEN UNA RELACIÓ SIMBIÒTICA (CARAM, QUE PARAULA!) AMB LES FORMIGUES? I QUE VOL DIR AÇÒ? DONCS QUE LES FORMIGUES ELS PROTEGEIXEN DELS SEUS DEPREDADORS NATURALS (LES MARIETES) A CANVI D'UNA SUBSTÀNCIA DOLÇA QUE SECRETEN (EXPULSEN) PER UNS CONDUCTES QUE TENEN A L'ABDOMEN (A L'ESQUENA), I QUE AGRADA MOLT A LES FORMIGUES. JO CREC QUE ÉS UNA BONA OPORTUNITAT PER CONÈIXER ELS PUGONS AMB MÉS DETALL ...

RESPECTE A LES PREGUNTES:
1. CREC QUE ÉS UNA ESPONJA, O QUELCOM ESPONJÓS ...

2. LA LLUNA TÉ UN SABOR MÀGIC I INDESCRIPTIBLE, I COM ÉS MÀGIC, A CADASCÚ LI SEMBLARÀ EL QUE MÉS LI AGRADA MENJAR (XOCOLATA, NATA, ...).

Anònim ha dit...

HOLA, BON DIA XIQUETS!!!sÓC EVA PT.

RESPECTE A LA FOTO JO CREC QUE ÉS UNA FULLA D'ENCISAM DE ROURE, JA, JA

I LA LLUNA..., LA LLUNA, JO CREC QUE SAP A SOMNI, AMB TEXTURA D'ESPONJETA, D'EIXES DE LLEPOLIES I OLOR A SUCRE CREMADET...UMMM

Anònim ha dit...

HOLA A TOTS/ES!!
EN PRIMER LLOC, DIR QUE HEM SEMBLA MOLT BONA L´IDEA DEL DIA DEL CO.ME.DE.EN QUANT A LO DEL PURGÓ ES UN DEBAT ALGO COMPLICAT,PERQUE POBRE PURGO,PERO TAMBÉ POBRES PLANTES OH NO?.
1-POTSER UNA GOTA D´UN XARCO DE LA LLUNA ON PROBABLEMENT BEURAN ELS LLUNATICS, JA ,JA..
2-JO CREC QUE LA LLUNA ES COM UN BOMBO DE XOCOLATE BLANC, PERO DE SEGUR QUE PER DINS ES DE XOCOLATE MOLT NEGRE I ALGUNA NIT UN MARCIA
LI PEGA UN MOS I ES VEU LA MITAT BLANCA I L´ALTRA MITAT NEGRA.