Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 20 de juny del 2011

PER A EDUCAR UN INFANT CAL LA TRIBU SENCERA

José Antonio Marina ha dedicat tota la seua tasca d'investigació a l'elaboració d'una teoria de la intel·ligència que comenza en la neurologia i acaba en l'ètica. Com ja sabem (ens ha costat però a la fi ho tenim clar (espere)) la funció principal de la intel·ligència no és el coneixement sinó aconseguir la felicitat i la dignitat.
Aquest cap de setmana, la tribu del CRA Mariola-Benicadell ha estat/hem estat a Biar de viatge amb el tren Xitxarra, on hem pogut gaudir tots plegats de compartir converses i afectes, d'educar-nos amb la tribu i d'aportar-li cadascú per  consolidar-la i fer-la crèixer.
Hem passejat assossegadament ("bajo un sol de justicia") a lloms de les bicicletes per la via verda del Xitxarra el tram de Biar a Villena, ens hem banyat a les piscines del poliesportiu, hem gaudit de les dinàmiques de grup, hem vist als muntatges de vídeo algunes de les tasques que hem realitzat aquest curs, hem xalat i rigut de debò i fins i tot hem intentat dormir. Diumenge visitàrem el castell de Biar i passejàrem de forma guiada pels seus carrers. Finalment, i després del dinar, hem compartit família per família l'experiència del Xitxarra i el projecte de l'escola que volem i creguem, la de la recerca de la felicitat i la dignitat.
Dinàmica de grups a l'alberg
El tren Xitxarra d'Ulisses
Marc al pati de l'alberg

Lara, Marc i Carmela refrescant en una font de Biar