Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 29 d’octubre de 2010

QUE COM ES FAN ELS FIGATELLS?... AIXÍ

Vist (i oït) l'èxit que han tingut els figatells al sistema digestiu de la nostra canalla, no tenim altra que publicar la seva recepta. Aquesta es una que apareix a un bloc de Benigembla on hi ha moltes receptes de la marina. La que nosaltres hem seguit, portava també renyons de cerdo (125 grams):

FIGATELLS

El figatell, és un aperitiu típic de Benigembla i la Marina Alta, però també és popular en la Safor i altres comarques.

INGREDIENTS

  • 250 g de fetge de porc
  • 250 g de magre de porc
  • Julivert
  • Pebre negre
  • 3 Clavells (d’espècia)
  • Sal
  • Mesenteris de porc (tambè coneguda com randa, saginera, tel del sagí o mantellina)

PREPARACIÓ

Es pica be tota la carn. S’afig sal i pebre i es mescla en un bol amb el julivert i el clavilla també picats, fins a aconseguir una massa homogènia. Amb eixa pasta anirem fent unes mandonguilles de la grandària d'un ou. Estendre el mesenteri sobre una superfície plana i anirem col·locant les mandonguilles damunt. Retallar el mesenteri de manera que pogam embolicar-les i així evitar que es desfacen. S'esclafen com si fóra una hamburguesa i ja estan bones per a torrar a la planxa o a la graella. Hi ha qui també li agrega a la mescla, pebre roig. nou moscada, pinyons o canella.